Sunday, August 29, 2010

shopping wit family...

pagi2 lagi ma dh kejutkan aku...bangun2...siap...papa nk ajak gi shopping ni...kamu tu siap lmbt..nk make up lagi la..heee...tu la biasa nyer mak aku ckp pada aku..msti suh aku bersiap2 dulu sbb plg awal mandi..dan paling lambat jugak siap..hahahaha
then...pas bersiap tu,mcm biasa la..aku kenekan t-shirt putih bersama jeans levis feveret aku yg dh 3 tahun aku memakainyer tp tetap cantik seperti mana aku belinyer di butik levis jusco tebrau yg berharga rm315 tu...wahhh...bangga pulak diri ini sbb dpt beli suar jeans plg mahal dlm hidup aku..huhuhuhu

first destinasi:HP (HOLIDAY PLAZA)
aku cerita kat mak aku yg kat sana ada diskaun giler2 utk carpet2 dan alas2 kaki wat ever la...yg aku tau perhiasan rumah la senang cerita..punyer la xcited mak aku nk ke sana...tp yg kelakarnyer,lain yg mahu,lain lak yg di beli...hahahaha...maklumlah...perempuan mcm ni la...nsb baik dlm family aku ni just aku dan mak aku jer yg bergelar perempuan...ni pun dh cukup penat bapak aku dan adik2 aku melayan kerenah keperempuanan ini..hehehehe...tp yg bestnyer ma menghadiah kan aku sunglasess yg sgt cantik time bershopping kat HP ni...thanks mama...i likee!!!!

second destinasi:PLAZA LARKIN
sebenarnyer tak tau apa motif gi sini...tp pd aku..org pempuan ni tak der hal la...maner2 pegi pun tak kesah...sbb msti ada brg2 yg boleh utk di cari dan dibeli walaupun tiada dlm senarai brg yg utk dibeli..hahaha..aku mengajak ma masuk ke FIRST LADY..tak der pe yg best...tp belek punyer belek..aku terjumpa sesuatu yg sgt2 aku ignkan...aper lagi..aku grab la dua benda tu...nice...thanks first lady...lama dah i cari u tau..ahakss...!!!terus ke masjid terminal larkin utk bersolat asar...

third destination:JUSCO BUKIT INDAH
smpi sini jer dah nk dekat waktu berbuka puasa...tak sangka cepat betul masa berjalan time bershopping ni..hehehe..spt biasa,bapak aku suh stanBy beli air dan roti dulu sbg alas perut..then pas mgrb nnt,baru pegi mkn besar...HOOREY!!nk tau np bapak aku wat camtu??sbb time buka pose ni la suma nyer crowded..berebut2 nk mkn...maklum lah semua umat islam berbuka serentak...yg bukan islam pun sama nk MKn sama time tu..hahaha...so...sbb tu la bapak aku suh alas perut dulu baru mkn..time tu la kedai mkn dah lengang skit...yg seronoknyer...adik2 ku suma dpt baju melayu baru di JUSCO ni..suka betol dorg..sian bapak aku tu...belanja utk bini dan ank2 dier..tp diri dier sendiri tak bershopping...nak bagi aper ek utk bapak kesayangan aku ni sorg...hmmm...org tua ni cerewet orgnyer...nnti la pikir..heeee

last destination:TESCO BUKIT INDAH
pas mkn2 besar jer,trs ke tesco bukit indah...tak lah jauh pun..sebelah jusco jer..hahaha...nk tau naper nk pegi sini...mak aku nk beli beras katanyer...heee...alasan...sebenarnyer nk jalan2 lagi tu..aku dah skt pinggang...tp mak ayah aku ni larat lagi berjalan...huhuhuhu...stlh bershopping sakan kat tesco,blk la kitorg dgn hati yg tak sabar nk smpi umah utk test baju2 n barang2 yg dh di shoppingkan...hehehehehe...

harini 30/08/2010:lokasi di OFIS....
aku sgt ngantuk.....!!!taK cukup tido...biler nk blk ni...tak sabar nk cuti merdeka!!!
SELAMAT HARI MERDEKA SEMUA!!!

9 comments:

Jejaka Desa said...

Rate musing shopping kompleks yek.Tak penat ke..

dhamirah asilah said...

penat...tp best!!!heeee

aRi sHu said...

same la kite mira..2 hari cuti ni berjalan sakan..smpi arini kaki n pinggang ni sakit..huhu..

dhamirah asilah said...

tau tak per cud...dh beli ker brg yg di sponser itu??heee

ninie's corner said...

amboi! shopping sakan...

dhamirah asilah said...

kak ninie:biler lagi kan....heee

Daya said...

wah..syok nyer shoping raya

hamzah ian said...

udah merdeka rupanya

dhamirah asilah said...

merdeka sudah...heee