Thursday, March 22, 2012

Vitamin B Complex

saper yang kurus mcm saya..
slim melim mcm saya..
kurang selera mkn..(bukan mcm saya tau)
sy ni kurus, tp kuat mkn tau..
cuma badan jer susah nk naik..
tp my mum mertua to be ask me to take this vitamin
not just for eat more..
so sy nk kongsi sama2 kebaikan vitamin ini

Apakah kepentingan B Complex terhadap tubuh kita?
  • Membantu untuk mengekalkan tisu otak yang sihat, saraf, kulit, mata, rambut, hati dan mulut, serta otot di dalam saluran usus gastro.
  • Terlibat dalam penghasilan tenaga dan berguna untuk kemurungan dan stress. Ia adalah nutrien anti-tekanan.
  • Diperlukan untuk pembentukan darah, dengan itu, ia membantu mencegah anemia.
  • Membantu untuk mengelakkan sawan, epilepsi, dan membantu mengatasi keletihan dan ketagihan makanan.
  • Membina rambut yang sihat dan mencegah uban.
  • Membantu dalam merawat alergi, menyembuhkan luka, mengawal penyakit jantung, hiperaktif,  
  • Membina tindak balas imun, mencegah kemandulan, masalah haid, multiple sclerosis, gangguan saraf, skizofrenia, membantu fungsi seksual , kesukaran penglihatan, masalah kehilangan berat badan, dan melindungi terhadap keracunan plumbum.

ni lah die vitamin yang dimaksudkan...
kecil sgt2..
tp sy ambil 2 biji sehari..
alhamdulillah..
makin bertambah tambah selera makan
sehinggakan staff di ofis tak puas hati tgk sy asyik mkn jer kat ofis..
hehehe...gmbr curi yg diambil oleh boss sendiri..
kuikuikui
alhamdulillah...
bukan shj selera makan bertambah..
kulit i pun nmpk ada perubahan tau u..
my latest pic..

so..jom mkn vitamin B complex!!
cuba jgn tak cuba!



9 comments:

Hani Syahani said...

wah nmpak bertenaga ye, good luck k..:))

dhamirah asilah said...

hee...tq hani!!!

Riny said...

boleh naik berat bdn ea?? nak mkn gak laaa..sume org cakap kite kurus..hi3

dhamirah asilah said...

haah rini..tunang mira dulu kurus jer...skrg dh stop mkn vitamin ni sbb bdn dah cubby..heee

Riny said...

update dah pic kawen..he3..:)

dhamirah asilah said...

WAHHH...tqqqq!!!

Riny said...

nnt riny update lagi pic2 lain...rjn2 la tgk ye...:)

Anonymous said...

Salam. Boleh tahu brand b complex ini? Thanks

dhamirah asilah said...

vitamin B compleks ni saya tak tau pulak brand ape..tp dapatkan di hospital kerajaan..pasti ada..heee