Wednesday, July 28, 2010

KARNIVAL sukan TM 2010 (BAndarAYA JB)

BErlalu sudah karnival sukan tm yg pd tahun ni johor menjadi tuan rumah utk semua negeri2..
sgt2 la kebizian aku time tu lagi seminggu nk start SUKAN TM ni...
aku termasuk kesemua kawan2 ku sumanyer bizi..
dh nama pun keje kat jb...
klu tak muka kami ni,saper lagi la yg nk memeriahkan KARNIVAL SUKAN TM ni kan...
ahaks...
tp aku selaku atlit utk sukan badminton,tak la sepenat rakan seperjuangan ku yg jadi AJK...
hehehehe...
atlit yg bestnyer dpt kunci hotel,terus lepak..
mkn free..
besarkan badan..
yg penting menang utk perlawanan nnti..(menang ker??)...
huhuhuhu...
sedih la...
tahun ni first time aku masuk perlawanan bdminton antara negeri2...
yg penting aku amik pengalaman...
lawan lak tu kene dgn juara tahunan iaitu SABAH,bah...
tahun depan ko tunggu la sabah...
AKAN KU BUKTIKAN!!!(ayat poyoku..)
sini aku masukkan pic kenanganku bersama KASTEL 2010...
biar la aku intro dulu apa itu KASTEL yer kawan2..hehehe..
KASTEL = KARNIVAL SUKAN TELEKOM
tahun ni jugak Negeri Johor mengadakan pelbagai jenis permainan sukan,antaranya:
badminton,bola sepak,netball,bowling,takraw,bola tampar,dart dan golf..
aku adalah salah seorg player utk sukan badminton...fewwwitttt....
dan pemain badminton telah ditempatkan penginapan di HOTEL THE ZONE selama 4 hari 3 malam...
syokkkk habis...heeee
sumanyer di sponsor BY tm..
ada state2 yg lain yg kurang bernasib baik mendapat penginapan di NAZA HOTEL & BLUE WAVE HOTEL)...jgn marah yer..hee

cuba korg tgk set kelengkapan mandi ni..complete kan...
dan packagingnye sgt menarik..winkk!!

xcited baru lepas dpt tag atlit...
bangga wooo...
pastu terus tido...penat travelling jauh...
jauh la pulak skudai ke stulang...hehehe


keesokkan paginyer...
game bermula...
perlawanan bermula jam 9 pagi...
berdebar2 rasanya krn nk lawan johan tahunan ni..
huhuhu..
aper pun kiter team johor tetap semangat...
JOHOR POWER!!
PASUKAN BADMINTON NEGERI JOHOR
(aku sorg jer yg muda...hehehe)
dan ini pulak pemain wanita utk negeri johor...gah tak??
overall kiter di tewaskan sabah..tp menang dgn terengganu...
malangnyer tak dpt ke suku akhir krn tak cukup point...
segala yg berlaku ni suma ada hikmah...
aku nekad..
tahun depan aku nk jatuh kan SABAH...
mlm jumaat tu kami suma ada perbarisan utk upacara pembukaan KASTEL..
dirasmikan oleh menteri besar johor,DATO' GHANI OTHMAN..
set lengkap pakaian atlit perbarisan...hehehe..
all sponsor by TM jugakkk...heee
bergambar dgn pemegang sepanduk negeri JOHOR...
tamat utk hari jumaat (23/07/2010)

hari sabtu hari rehat kami...
santai habis...
berposing di depan dan dlm bilik...heee
tu partner badminton aku...
c's dayah...
sporting sgt dier..
setiap bilik ada 2 org atlit..
miss u so much,kak dayah...
pas sebok berposing,mkn time...
bestnyer...
leh gemuk aku kat sini...

OK...CONTINUE berposing kat luar THE ZONE pulak..
kahkahkah...
pantang tol ada camera di tgn...
padahal org jb...
lagak dan gaya spt org jauh..
huhuhu...

selesai sudah penggambaran di luar....jom masuk bilik alik...

aksi berFB atas katil...huuuuu

MALAM DINNER GALA NITE 2010

 

LAST DAY...
FUHHH....
loteh den mengupdate...
rasanya ni la first time aku wat entry plg panjang...
hahahahaha...

8 comments:

asna cute said...

banyak betul gmbr! suke tgk hehe ;D

Jejaka Desa said...

Koi tak gi la pulok.Tapi satu je nok kabo.I support U....

dhamirah asilah said...

asna:tp pic mcm kecik pulak la asna..nk kene adjust g ni..heee..

jejaka desa:koi saper??kamu org TM gak ker??

Jejaka Desa said...

Ye la weh.Jangan lupe ambik award kat blog koi...

Jejaka Desa said...

Ye la weh.Jangan lupe ambik award kat blog koi...

dhamirah asilah said...

koi:ok thankss...

iedayah said...

wa..bestnye dhamirah..nk ckit aiskrim blh x?

dhamirah asilah said...

iedayah:mmg best sgt2...nk aiskrim??belilah kat mcd..heee