Thursday, April 15, 2010

PANDU - MEMANDU - DI PANDU = DIRIKU..hee

Adakah anda mempunyai lesen memandu?

OF COZ ADA...nk bukti tgk entry aku yg sblm ni..hahahaha



Bilakah anda mengambil lesen memandu?

masa tu aku praktikal kat shah alam...cuti sabtu ahad jer aku blaja kat seremban...murah beb..



Berapa lamakah pengalaman memandu anda?

dah 4 tahun...dari tahun 2006 til 2010 n now...



Pengalaman pahit ketika memandu?

masatu aku gu jusco tebrau sorg2...nk beli kasut tinggi utk majlis konvo aku...igt lagi masa tu tahun 2007..punyer la teruja aku pakai terus kasut baru tu ke tmpt aku park keta..then pastu aku accident dgn keta kelisa kat park bawah jusco..berdekatan dgn carwash...yg nk tergelaknyer,aku leh menangis teresak2 pas kene langgar tu..langgar lak dgn budak tomboy..yg kelakarnyer,keta aku cuma pecah lampu belah kanan..tp keta kelisa tu bengkok rim smpi kene panggil toink tarik...hahahaha...





Pengalaman manis?

nk kene igt balik ni....byk sgt kot...heee...



3 tabiat ketika memandu?

* biler time traffik light,suka sgt main rambut...ni biler time tak pakai tudung la..heee...ni mmg hobi aku..

* suka jugak bukak radio kuat2,pastu layan perasaan sorg2 smpikan org sebelah tk semacam jer..hahahaha

* suka bawak keta ala2 jantan gitu...seat ke belakang sgt...smpi my papa tegur,panjangnyer kaki...hee..padahal tak la tinggi sgt kot aku ni...



3 pantang time i memandu bila?

* pantang betol klu ada org ajak lumba..walaupun keta ku hanya 850 cc,tp aku leh tau potong dgn keta vios...jgn tak cayer...

* lagi satu,pantang betol klu ada keta cucuk belakang keta aku...nk ngorat,be la gentle skit...dan aku wat2 brek mengejut...hahaha..padan muka ko...ko langgar keta aku,ko kene byr...tol tak..

* pantang betol klu lori besar2 depan aku...especially lori tanah...kdg2 dorg bawak pasir,batu2 besar jatuh kene cermin wei...jauhkan keta anda dari lori tanah k...



I tag pada pemegang lesen kereta



* asna cute


* embun d tengah malam


* la dolce ryna


* mrs engineer & mr engineer


* cik polos


* wadi unung


* mizz toge


* melodiku

11 comments:

asna cute said...

Owh noo.. asna kena lggg hahah =pkelakar la tag nie nti asna jwab~

dhamirah asilah said...

ya...kamu di tag...heee

Ms Sue said...

lori tanah tu dipanggil lori hantu..
mmg sesuai sbb yg bawak lori tu mmg berhantu..
abis berbintang cermin keta..

YanDarwisy said...

Sampai ke sini Tag akak tapi happy jer baca tag kamu...Salam singgah

dhamirah asilah said...

sue:betul2...kdg2 ngeri jugak tgk lori tu...

yan darwish:thanks akak lawat blog mira..hee

embun d tengah malam said...

wah di tag...akan dibayar pabila tiba masanya

dhamirah asilah said...

embun:buat yer...nk tgk gak apa kata kamu nnti..heee

Liliyuli said...

mira....i nak buat ni..nak buatttttttttt...ehee

dhamirah asilah said...

malin:haaa...gi buat cepat...

Anonymous said...

ape 6 thn..2006-2010 4 thn le..

dhamirah asilah said...

heee...sbrnyer dah lama perasan mistake tu...lupa jer nk betul kan...thanks sudi membetulkan.hee